Mit ne hagyj ki ha Lido di Jesoloban nyaralsz

Lido di Jesolo

Mindent tud, ami egy klassz nyaraláshoz szükséges. Szuper szórakozóhelyek, éttermek és kirándulási lehetőségek. Jesolo Pineta részén elegáns szállodákat , remek hal éttermeket találunk, ezt a részt a nyugodtabb pihenést kedvelőknek ajánljuk. A Piazza Milano és Torino negyede szintén kicsit távol esik az igazi jesolói éjszakától, míg a Piazza Drago és a Piazza Nember között több kilóméter hosszú sétálóutca kígyózik éttermekkel, bárokkal, késő éjszakáig nyitva tartó üzletekkel. Itt található Olaszország egyik legnagyobb csúszdaparkja, van gokart pálya, golfpálya, vidámpark, minigolf club, luxus wellness központ, ócenárium. Piacozni keddenként Cavallinoban vagy pénteken Jesolo Paese-ben a Piazza Kennedy-n tudunk.

Mille Luci Pizzéria

Jesolo egyik legjobb étterme. Ha egy jó pizzát ennénk ki ne hagyjuk. Maga a hely is különleges, így érdemes kivárni míg asztalt kapunk. További éttermek: Bella Napoli, Bucintoro, Al Torcio... (Kedvenc éttermek Olaszországban)

1_282.jpg

Csúszdapark

Az Aqualandia népszerűsége évek óta töretlen. Ha délután megyünk, kicsit spórolhatunk a jegyáron. (Felnőtt 33EUR, gyermek 29EUR)

1_281.jpg

Caorle

Ha egy kellemes sétára vágyunk, keressük fel a közeli Caorle városát is. Ez az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén, Venetoban. Lakosainak száma kb. 12000 fő (Caorlesi/Caorlotti). 
„Kis Velence” néven is ismert. A romantikus óvárost szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik szépségessé. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, mely messziről is látható. Caorle Ernest Hemingway kedvenc olasz városa, ahol több regényén is dolgozott. Hangulatos éttermek és a világszerte híres olasz fagylaltozók csábítják a pihenni vágyókat. 1_280.jpg

Tropicárium

Lido di Jesolo központjában található a Piazza Brescia-hoz közel. www.tropicarium.it

1_279.jpg

Ócenárium

A központtól gyalogosan kicsit távolabb esik. További információk: ITT

Vidámpark-Luna Park

A központból autóval könnyen elérhetjük az este 20 órakor nyitó vidámparkot. Egy játékra 2-3EUR/fő összegből ülhetünk fel.

img_5800.JPG

Kirándulások

Elhelyezkedéséből adódóan számos kirándulási lehetőség közül is választhatunk hiszen fél óra alatt elérhető Punta Sabbioni kikötője , ahonnan 30 percenként hajójáratok indulnak Velencében az Úszó városba. De Veneto tartomány további látnivalókkal is szolgál, melyeket néhány óra alatt könnyen elérhetünk. (Riviera del Brenta, Verona, Padova, Garda tó, Dolomitok….)

Ha kicsit különlegesebb helyszínekre vágyunk akkor vár Bassano del Grappa festői városa, a grappa hazája. De szintén nincs messze Cison Valmarino, mely Itália egyik legszebb települése(Borghi piú belli d'Italia) a festői fekvéssel büszkélkedő Castelbrando épületével.

img_5915.JPG