Elba íze és illata...

Toszkána...magasba törő ciprusok, festői kisvárosok, remek konyha és gyönyörű tengerpart. Személyes kedvencem Elba szigete, melyet ha tehetjük mindenképpen keressünk fel egyszer. Ha pénztárcánk vagy időnk nem engedi, hogy itt töltsünk akár több napot is, látogassunk el ide legalább egy 1 napos kirándulás alkalmával. Napóleon nyomába szegődve megnézhetjük a Villa dei Mulini és a Villa San Martino épületét, strandolhatunk a gyönyörű homokos partokon, megmártózhatunk a sziklás öblök egyikében...de Elba ettől sokkal többet kínál a látogatóknak. A Tirrén-tenger gyöngyszeme", vagy a Zöld sziget, ahogy legtöbbször emlegetik.  Ez a sziget a legnagyobb a toszkán szigetcsoportból. Portoferraio hangulatos városközpontja és Napóleon rezidenciája miatt is érdekes, Porto Azzuro városában felkereshetjük az ásványmúzeumot, Marina di Campo pedig homokos strandjával, kedvező árban elérhető szállodáival vár bennünket.

Miért is érdemes ide látogatnunk? Nézzük akkor szépen sorban.

Strandok-Elba elkápráztat csodálatos strandjaival, melyek közül a legszebbek: Sansone, Felciaio, La Padulella, Cavoli, Cala dei Frati, Fetovaia, Laconella, La baia di Vetrangoli...Marina di Campo homokos strandja, hangulatos városa is ideális hely vakációnk eltöltéséhez. Számos szálloda, panzió vagy apartman várja az idelátogató turistákat a gondtalan vakáció eltöltéséhez.1_205.jpg

Szigetek-Elba szigetéről fantasztikus hajókirándulásokra indulhatunk a közeli Capraia, Giglio, Pianosa szigetére is. De egynapos kirándulásra még Korzika szigete is elérhető.

Gasztronómia-Természetesen azok sem fognak csalódni akik szeretnek jókat enni. A kockás abroszos trattoriák ízletes fogásokkal várnak. Elsősorban természetesen halételekből találunk bőséges kínálatot. Egyik specialitása a szigetnek a gurguglione-hagymával,padlizsánnal, cukkinivel, de kiváló halleveseket is fogyaszthatunk itt. Finom borok, (Aleatico desszertbor), tőkehalból készített fogások, a "részeges sütemény" Schiaccia Briaca csak néhány a kihagyhatatlan kóstolók köréből.

Illat-Acqua dell' Elba 
Egyszerűen imádom ezt az illatot. Elba illata, a tenger illata...Egy különleges parfüm, melynek Portoferraio városában lévő márkaüzletében első alkalommal beleszerettem az illatába..Elba szigete ihlette a márkát, mely egy családi vállalkozás terméke. A toszkán szigetvilág türkizzöld vize ihletett az Acqua dell'Elba termékeit, melyet ma már Olaszországban számos parfümériában megvásárolhatunk. A fantasztikus parfüm kizárólag természetes, kiváló minőségű alapanyagokból készül, mely összetevői között megtalálható a citrom, a tengeri liliom, a hínár és a jázmin is. www.acquadellelba.it1_206.jpg

KÉPEK: