Félni? De mitől is?

Ha most azt mondom hamarosan kisorsolunk egy 2 fős luxus nyaralást 5*-os szállodában a Török Riviérára, szívesen megnyernéd? Vagy inkább Zakynthos-ra vagy Kréta szigetére utaznátok? Megnyered, de nem mersz elutazni? Na én ezt nem hiszem el. A média szenzációéhsége hatalmas károkat tud okozni. A félelemkeltés az emberekben kiválóan működik. De az egyik ismerősömnek tavaly az utcán egy cserép esett a fejére. Egy másikat egy biciklis sodort el a járdán úgy, hogy több hónap kórház és műtétek sora várt rá. Soha egyetlen csoport sem utazott volna el Japánba, ha azt veszik alapul, hogy „Japán a földrengés és a szökőár országa”. Vagy az atomerőművek országa… Ahol bizony balesetek is történnek. Nem is így hirdette senki, hanem: Japán a felkelő nap országa. Így egészen más nem? Nem lehet migráns garanciát vállalni, mint ahogy nincs földrengésre, szökőárra, durrdefektre, utcai rablásra és szélsőséges időjárásra sem. 2001. szeptember  11. után New York nem néptelenedett el. A terrortámadások sorozata 6000 áldozatot követelt és megindultak a „katasztrófaturisták”, akik látni akarták a WTC helyét…
Thaiföld 2004 karácsonya…mindenki emlékszik rá. 12 országban közel 200.000 halálos áldozata volt a váratlanul lecsapó cunaminak. Mégis az én ismerőseim közül azóta is sokan töltenek hónapokat Thaiföld népszerű üdülővárosaiban.

Akkor? Mitől is félünk? Vagy mitől féljünk mielőtt elutazunk?1_36.jpg

 

1.) Attól, hogy a barátunk a Vaterán vagy a Jófogáson foglalja le a közös utazásunkat.
2.) Vagy éppen egy gmail-es email cím és egy külföldi bankszámlaszám alapján utalja el az eurót.
3.) Féljünk a facebook-on és különböző portálok alatt a vonzó, hangzatos címek alatt Utazási tanácsadók, önjelölt helyi idegenvezetők vagy csoportszervezők által kínált kihagyhatatlan lehetőségektől.
4.) Óvakodjunk attól, hogy biztosítás nélkül utazzunk külföldre!
5.) Féljünk attól, hogy addig félünk míg elfogynak a helyek!

És:

1.) Féljünk attól, hogy a szomszédaink megint irigyek lesznek , hogy mi újra utazunk ÉS MÉG CSAK NEM IS FÉLÜNK!!!
2.) Féljünk inkább attól, hogy megint kevés lesz az idő és nem tudunk mindent megnézni, nem sülünk le elég barnára vagy éppen leégünk a tűző napon.
3.) Féljünk inkább attól, hogy rossz idő lesz és egy hétből két napot mondjuk nem süt majd a nap.

 És végül: Féljünk attól, hogy rossz lesz hazajönni és visszavágyunk majd!